Nieuws

 

 

Hotspots bij de hond 4 jun 2018

Een hotspot is een rode, warme en ontstoken plek op de huid. Deze ontstaat door jeuk wat veroorzaakt kan worden door vlooien, teken of andere parasieten. De hond gaat veelvuldig krabben en hierdoor ontstaat eerst een rode geïrriteerde plek op de huid. In een later stadium wat in korte tijd kan ontstaan, wordt deze plek vochtig en ontstoken. Ook kan er gelige pus te zien zijn.

Maar wist u dat bij warm en zomers weer de kans op het krijgen van een hotspot vele malen groter is? Doordat bij met name een (te) lange, dikke en opeengepakte vacht de warmte niet goed weg kan, kan dit gaan broeien. Er komt niet voldoende zuurstof bij de huid, waardoor er jeuk ontstaat. De hond zal gaan krabben en krabt de huid kapot. Doordat de nu ontstane geiiriteerde plek blijft jeuken en gaat ontsteken, krijg je een vicieuze cirkel waardoor de plek snel groter zal worden.

Het is dan zaak om zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan. Deze zal de plek van de hotspot zo kaal mogelijk knippen of scheren, en tevens een ruime plek eromheen ook zo kort mogelijk maken. Vervolgens zal de dierenarts de aangedane plek ontsmetten en schoonmaken.

Vaak ziet u bij het scheren pas dat de plek veel groter blijkt te zijn dan u in eerste instantie dacht. De dierenarts zal afhankelijk van de ernst, een jeukstillende en ontstekingsremmende injectie geven. Verder zal hij een antibioticakuur voorschrijven al dan niet in combinatie met een jeukstillende zalf. Verder is het belangrijk de aangetaste plek zo schoon mogelijk te houden om een nieuwe ontsteking te voorkomen. Met de juiste en adequate behandeling zal de plek snel slinken en tot rust komen en weer volledig herstellen.

Maar het beste is het natuurlijk als u al dit leed kunt voorkomen! Immers een hond die eenmaal een hotspot heeft gehad, zal altijd wat gevoeliger blijven om deze opnieuw te ontwikkelen. Jeuk wordt snel een vicieuze cirkel met alle narigheid van dien. Ga zelf maar eens na als u een vervelende jeukende muggenbult hebt!

Dus zorg er altijd voor dat u naast een goede vlooien en tekenbestrijding, op tijd een afspraak maakt bij u trimsalon. Dit zodat de vacht van uw hond niet te lang wordt en hierdoor gaat broeien.

Hanneke Fleur 

Eigenaresse Thuisdierzorg één op één

Lees verder >>

De dierverzorging op maat 13 aug 2017

Voor zowel grote als kleine huisdieren. (voor de verzorging van katten, paarden, konijnen, geiten, kippen, varkentjes etc. aan huis) Thuisdierzorg één op één komt bij u thuis om uw huisdieren te verzorgen wanneer u met vakantie bent, een dagje weg of vanwege een andere reden waardoor u tijdelijk niet voor uw huisdieren kunt zorgen. Met mijn brede opleiding dierverzorging en daarna jarenlange ervaring als paraveterinair, en na verschillende cursussen in oa katten, konijnen en hondengedrag te hebben gedaan, kunt u rekenen op een professionele en liefdevolle verzorging van uw huisdieren. Ook voor het geven van medicatie aan uw huisdier bent u bij thuisdierzorg één op één aan het goede adres. Zelf ben ik opgegroeid op een boerderij met veel dieren van klein tot groot. Vandaar ook mijn jarenlange ervaring met dieren en mijn grote liefde hiervoor. Ieder dier heeft net als ieder mens zijn/haar eigen karakter en eigenaardigheden en is hierdoor uniek! Voor meer informatie en/of een vrijblijvend intake gesprek kijk op onze website of neem contact op. Thuisdierzorg één op één: professionele zorg en aandacht voor u en uw huisdieren! www.thuisdierzorg-1op1.nl

De trimsalon13 mei 2015

Nog vrij regelmatig wordt ik gebeld door nieuwe trimklanten met direct de vraag wat het kost om de hond te laten trimmen. Natuurlijk snap ik dat u een indicatie van de prijs prettig vind, zodat u enigszins weet wat u kunt verwachten. Maar is dit het allerbelangrijkste? Als het gaat om een professionele en liefdevolle behandeling zou dit niet het belangrijkste moeten zijn. U laat uw hond tenslotte toch niet zomaar bij de eerste de beste achter?

Op de eerste plaats ben ik begaan met het welzijn van uw hond(en). Dit staat bij mij altijd op de eerste plaats! Dit houdt in dat ik de tijd neem voor het trimmen van uw hond, en ik uw hond zal behandelen zonder onnodige stress. Daarnaast is het altijd lastig te zeggen door de telefoon hoeveel het precies gaat kosten, omdat de ene vacht de andere niet is. Op het moment dat u de hond komt brengen, bekijken we samen wat de beste vachtbehandeling is, welke o.a. afhankelijk is van de ras standaard en uw persoonlijke wensen. Naar aanleiding hiervan kan ik u zeggen hoeveel het precies zal gaan kosten.

Met vriendelijke groet,
Hanneke Fleur

Thuisdierzorg één op één

De uitlaatservice10 mei 2015

Soms gebeurd het dat ik een nieuwe uitlaathond in de groep krijg die niet kan wennen. Ondanks het voorzichtig en geleidelijk aan laten wennen in de groep, zijn er soms honden die ondanks dat toch erg angstig blijven. Die doe je dus geen plezier met het mee laten gaan in de groep. Bij mij staat het welzijn van uw hond altijd voorop! Dit houdt in dat als ik zie dat een hond het echt niet leuk gaat vinden in de uitlaatservice, ik kan besluiten dat de hond niet meer mee kan in de uitlaatservice. Dit is voor zowel de hond als de andere honden in de groep het beste. Een hond moet het op de eerste plaats leuk vinden om mee te gaan in de uitlaatservice, dit behoort een feestje te zijn!! 

Vriendelijke groet,

Hanneke Fleur

Thuisdierzorg één op één

Voorjaarstips voor uw huisdier 1 apr 2015

Ook al hebben we begin april nu ik dit schrijf soms nog last van behoorlijke pittige storm, hagel en regenbuien, er is ook al goed te merken aan de natuur, de vogels en de lucht dat het voorjaar zich aandient. Daarom hierbij wat handige, nuttige tips om op te letten voor deze periode van het jaar:

Teken:

Het is een zachte winter geweest, en omdat teken in de winter gewoon kunnen overleven, is er dus ook dit jaar weer een grote kans op veel teken. Het moment dat de bladeren aan de bomen komen en de temperatuur weer wat aangenamer wordt, is dit ook het tijdstip dat de teken weer actief worden. Behandel uw hond of kat daarom preventief tegen teken.
Hiervoor zijn verschillende middelen in omloop, echter zal ik u willen adviseren voor een zo goed mogelijk en tevens betrouwbaar middel langs u dierenarts te gaan. Verder is het aan te raden om uw dier dagelijks op teken te controleren. Als u een teek voelt, kunt u deze met een draaiende beweging verwijderen. Probeer de teek zo dicht mogelijk bij de huid vast te pakken of gebruik hiervoor een tekentang.  Na verwijderen mag u de plek ontsmetten, NIET ervoor!
 

Vlooien:

De temperatuur gaat omhoog, dus ook de vlooiencyclus gaat weer een stuk sneller. Behandel uw huisdier dus ook preventief tegen vlooien. Ook hiervoor zal ik u willen adviseren langs de dierenarts te gaan voor een goed werkend en betrouwbaar vlooienmiddel. Heeft uw dier al vlooien, dan is het ook zaak om naast snel aan een goede vlooienbestrijding, extra te letten op de hygiëne in huis en de omgeving van uw huisdier. Er liggen dan namelijk al veel vlooieneitjes in uw huis! In de omgeving bevinden zich nl nog veel meer vlooienlarven en eitjes dan dat u op uw huisdier ziet! Was alle dekens of mand van uw dier op 90 graden, en stofzuig het hele huis goed, en gooi de stofzuigerzak daarna direct buiten weg.
 

Vergiftigingen bij hond en kat:

Bepaalde vergiftigingen komen meer voor in het voorjaar, dus let ook hier goed op.

Chocolade: De Paasdagen staan weer voor de deur, en vooral honden zijn dol op paaseitjes. Deze zijn echter erg giftig voor uw hond of kat.

Slakken korrels: Met het mooie weer gaat u graag weer in de tuin aan de slag, maar ook hier ligt gevaar op de loer als men niet verdacht is op het volgende.Veel tuinliefhebbers strooien slakkenkorrels bij planten zoals hosta’s. De slakkenkorrels kunnen zeer giftig zijn voor uw dier. Dit geldt natuurlijk ook voor muizen en rattengif, deze stollen het bloed bij uw huisdier, en bij niet tijdig ingrijpen zal het dier hieraan overlijden. Nog beter is het daarom natuurlijk om te voorkomen dat uw hond of kat bovenstaande middelen binnen kan krijgen.

Voorjaarsbollen: Bollen als Amaryllus, narcis, krokus en tulp zijn ook giftig voor honden en katten. Vooral de bol is giftig, de plant zelf in mindere mate. Ook lelies zijn erg giftig, net als bepaalde buitenplanten als vingerhoedskruid, lelietje van dalen en ridderspoor. Heeft u ook een moestuin? Prei, uien en knoflook soorten zijn giftig voor katten en honden.

Blauwalg: Als de temperatuur flink stijgt tot zomerse temperaturen kan er blauwalg ontwikkelen in water. Laat uw hond niet zwemmen in water waar een waarschuwing voor blauwalg geldt. Dit is met name bij stilstaand water waar de zon voortdurend opstaat.

Na deze tips gelezen te hebben wil ik u en uw huisdieren natuurlijk een heel fijn en zonnig voorjaar toewensen!

Met een zonnige groet,

Hanneke Fleur

Thuisdierzorg één op één

De beste wensen! 5 jan 2015

Thuisdierzorg één op één wenst u en uw huisdieren het allerbeste voor 2015!!! We hopen u ook in dit nieuwe jaar weer te mogen begroeten en te mogen helpen met al onze diensten.

Hartelijke groet,

Hanneke Fleur

Vlooien20 okt 2014

Door het aanhoudende warme weer, zien we met name de laatste tijd heel veel vlooien. Vlooien zijn ongewenste gastheren op onze dieren en in onze huizen. De vlo is de meest voorkomende parasiet ( waarvan we de kattenvlo het meeste zien, maar deze zit ook op de hond!)

Daarom bij deze informatie over de levenscyclus van de vlo en het belangrijkste, wat te doen aan een goede bestrijding om deze vervelende parasiet uit te roeien!

Lees verder >>

Op de Dibevo vakbeurs 7 okt 2014

Afgelopen zondag heeft Thuisdierzorg één op één een bezoek gebracht aan de vakbeurs van brancheorganisatie Dibevo, waar we bij aangesloten zijn. Hier hebben we o.a. weer een hoop nieuwe ideeën opgedaan en een aantal lezingen bijgewoond, om zo ons bedrijf nog verder te verbeteren.  

VAKANTIE 8 aug 2014

 

Thuisdierzorg één op één heeft vakantie van zaterdag 23 augustus tot en met maandag 15 september. Vanaf dinsdag 16 september staan wij weer met al onze diensten voor u klaar!

 

De Dag Van De Hond12 mei 2014

Volgende week zondag 18 mei is het de Dag Van De Hond. Op het terrein van de KC Brummen zal hier tijdens deze dag van alles te zien zijn en georganiseerd zijn op het gebied van de hond. Thuisdierzorg één op één is ook aanwezig en staat er met een stand voor info, lekkere hondenkoekjes, advies over vachtverzorging etc. Dus kom allen gezellig langs tussen 9:00 en 15:00 uur en neem uw hond(en) gezellig mee!!!

Nieuwe foto's!!!24 apr 2014

Er staan weer nieuwe foto's op de website!! Als u naar het kopje foto's gaat en dan het kopje de uitlaatservice van Thuisdierzorg één op één met het omheinde uitlaatveld aanklikt,  ziet u gelijk bovenaan de nieuwste foto's staan. Veel kijkplezier!

Nascholingsdag 2 apr 2014

In juni van dit jaar zal Thuisdierzorg één op één deelnemen aan een nascholingsdag over Hondengedrag op het Cursuscentrum dierverzorging te Barneveld. Op deze dag zal er onder andere een interessante lezing plaatsvinden en zal dieper worden ingegaan op o.a. communicatie met honden onderling, angst agressie en stress, wel of geen leiderschap, dominant gedrag en hondenopvoeding.

Met deze nieuwe inzichten hierover hopen wij weer wat bij te leren en bij te blijven. Hondengedrag is namelijk een vakgebied waarop je nooit uitgeleerd raakt!

Dierverzorging op maat en de verzorging van uw grote huisdieren 1 mrt 2014

Dierverzorging op maat bij Thuisdierzorg één op één, ook in de weekenden na overleg.

Tips voor uw hond in de winter! 3 dec 2013

 De winter is een heerlijke tijd om er met uw hond op uit te trekken. Het weer is niet te warm en de omgeving is vaak lekker rustig. Toch zijn er een paar zaken waar u op moet letten bij hevig winterweer.


Zwemmen in de winter mag

Sommige honden zijn altijd in voor een zwempartij. Als de weersomstandigheden het toelaten hoeft zwemmen in de winter geen probleem te zijn. Zorg wel dat uw hond daarna niet te veel afkoelt. Houd een natte hond in beweging en droog hem goed af.

Laat uw hond niet op het ijs

IJspret is voor honden taboe. Een hond weet niet waar en wanneer het ijs betrouwbaar is. Bovendien kan hij op het ijs een nare uitglijder maken en een bot breken. Voorkom problemen en houd uw hond bij het ijs weg.

Pas op met sneeuwballen

Sneeuwballen gooien is dolle pret, maar pas op dat de hond daarbij niet te veel sneeuw binnenkrijgt waardoor hij last kan krijgen van maag- en darmproblemen.

Verzorg de hondenpootjes

Brrr, het lijkt zo koud, die blote hondenpootjes in de sneeuw. Veel honden gaan gewoon ‘blootpoots’ de straat op, ook als het sneeuwt. Knip wel goed de langere haren tussen de kussentjes van de poten uit. Zo blijft er minder vuil tussen hangen en heeft uw hond ook minder last van ijs en sneeuw. Lukt u dit zelf niet om te doen bij uw hond? Bel gerust Thuisdierzorg één op één voor een afspraak, wij doen dit graag voor u!  

Verder kan pekel de voeten van een hond behoorlijk irriteren. Spoel de poten bij thuiskomst af en bescherm de voetzolen indien nodig met een vette uierzalf of vaseline.

Spoel de vacht met lauw water

Door het lopen in de sneeuw kan de hondenvacht vol komen te zitten met ijsklonten. U kunt ze laten smelten in uw handen of wegspoelen met lauwwarm water.

Pas op met stokken

Het kan niet vaak genoeg worden gezegd: pas op met stokken! In het najaar liggen die er genoeg en dan kan de verleiding groot zijn om de hond er mee te laten spelen. Maar als het dier de stok verkeerd in zijn bek krijgt, kunnen de gevolgen fataal zijn! 

Geef uw hond een jasje

Er zijn genoeg hondenrassen die geen andere jas dan hun eigen vacht nodig hebben, ook al is het buiten koud. Maar er zijn ook honden die in de winter wel baat hebben bij een extra jasje. Kleine hondjes die toch stoer mee wandelen gaan, zijn met hun lijf oneindig veel dichter bij de koude grond dan hun baasjes. Toch iets om over na te denken als het min vijf is.

En zit uw hond niet zo fijn in zijn vacht, heeft hij door ziekte of leeftijd weinig weerstand of ziet u z’n spieren bij kou stram worden, dan biedt een jasje uitkomst. Let goed op de maat, de pasvorm, hoe handig het aan en uit te trekken is en de bewegingsvrijheid van uw hond.

  

 

Extra diensten Thuisdierzorg één op één25 sep 2013

Breng- en haalservice trimsalon Thuisdierzorg één op één

Mocht u om wat voor reden dan ook niet in de gelegenheid zijn om uw hond zelf naar de trimsalon te brengen of op te halen, dan bieden wij de gelegenheid om dit te doen. Wij bieden deze mogelijkheid tegen een redelijke vergoeding aan in de regio: Brummen, Zutphen, Eerbeek, Dieren, Oeken, Voorstonden en Hall.

  • Halen en brengen rond een schaal van 5 km € 5,-
  • Halen en brengen rond een schaal van 10 km € 10,-
  • Halen en brengen rond een schaal van 15 km € 15,-


De prijzen zijn per adres en dus niet per huisdier. Als u twee honden of meer heeft, betaalt u dus voor één rit. Wanneer u uw huisdier alleen wilt laten halen of brengen, blijven bovenstaande prijzen van toepassing.

volgende >