Last van lange nagels?

Thuisdierzorg één op één knipt op verantwoorde wijze de nagels van uw huisdier

Nagels knippen

 

Het knippen van de nagels van uw hond

Met name de duimpjes of hubertusklauwtjes (welke overigens niet bij alle honden voorkomen), deze bevinden zich aan de binnenkant van de poot iets hoger dan de overige nagels, kunnen snel te lang worden of zelfs ingroeien, doordat ze de grond niet raken en hierdoor dus onvoldoende slijten. Daarom is het zaak hier goed op te letten en indien nodig tijdig in te grijpen om zo een hoop leed te voorkomen. Ook bij honden die weinig bewegen of nauwelijks op een verharde ondergrond lopen kan het voorkomen dat de nagels onvoldoende slijten en dus te lang worden.

 

Het knippen van de nagels van uw kat

Bij de kat kan het handig zijn om de scherpe punten bij te knippen, om zo onder andere uw geliefde meubels en handen te sparen. Ook bij katten die weinig tot niet buiten komen of weinig lichaamsbeweging krijgen, kunnen de nagels te lang worden. Thuisdierzorg één op één heeft veel ervaring met het knippen van kattennagels en neemt u deze zorg graag uit handen.

 

Het knippen van de nagels van uw konijn of cavia

Ook bij konijnen en cavia's gebeurt het regelmatig dat door onvoldoende slijtage de nagels te lang kunnen worden of zelfs krom kunnen gaan groeien. Hierdoor kan uw knaagdier problemen krijgen met lopen en in ernstige gevallen kan de nagel zelfs afscheuren, met alle nare gevolgen van dien. Houd dit dus goed in de gaten!

 

Het knippen van nagels kan ik vanzelfsprekend alleen doen mits uw huisdier dit redelijk toelaat.

Mocht u toch twijfelen of het noodzakelijk is de nagels van uw huisdier te laten knippen, neem dan gerust contact op met Thuisdierzorg één op één!

Nu een afspraak maken