Over mij

 

Opgroeien tussen de beesten

Mijn naam is Hanneke Fleur en ik woon samen met mijn man Vincent en onze kat Mauky, hond Dago en 2 kippen in een leuk huis in hartje Brummen. Al vanaf mijn geboorte ben ik met en tussen de dieren opgegroeid bij mijn ouders op de boerderij: konijnen, koeien, varkens, kippen, honden, katten, vogels, pony's, geiten… Altijd was ik druk met het verzorgen van mijn konijnen, het opvoeden en grootbrengen van kittens en jonge vogels en al op jonge leeftijd begon ik met ponyrijden. Op de fiets ging ik de buurt af op zoek naar verzorgpony's. De liefde voor dieren heb ik dus al heel vroeg ontwikkeld.

Professionele dierenliefde

Het was dan ook een logische stap dat ik na mijn middelbare school heb gekozen voor de opleiding Dierverzorging aan het Groenhorst College in Barneveld. In deze brede studie heb ik me na een paar jaar gespecialiseerd door te kiezen voor de veterinaire richting. Na verschillende stages in onder andere dierenasielen, pensions en dierenwinkels ben ik na het afronden van mijn opleiding in een dierenartsenpraktijk gaan werken als paraveterinair dierenartsassistente. In de 10 jaren die volgden heb ik met veel plezier in verschillende grote, kleine en gespecialiseerde praktijken gewerkt. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met het geven van intensieve zorg aan zowel grote als kleine huisdieren en het geven van advies aan diereigenaren over een goede verzorging en gedrag van hun huisdier. Natuurlijk assisteerde ik ook de dierenarts tijdens spreekuren en bij operaties.

Buiten zijn

Van het buiten samenzijn met onze hond kan ik erg genieten, we gaan dan ook graag op vakantie naar gebieden als Schotland, Ierland en Zweden.

Communiceren

Het klinkt vanzelfsprekend, maar communicatie met u als eigenaar vind ik erg belangrijk. Daarom voeren we altijd een intake gesprek en gebruik ik een communicatieschrift.

Je bent nooit uitgeleerd

In de loop van de tijd heb ik me verder bijgeschoold door het volgen van verschillende cursussen via het Cursuscentrum Dierverzorging in Barneveld. Ik heb onder andere de gedragscursus Ethologie voor honden en de cursussen Hondentrimmen en Professionele Gebitsreiniging in de Praktijk met succes gevolgd. Verder heb ik zelf ook een hondje (Tibe, een Schipperke), waarmee ik gehoorzaamheidscursussen en behendigheid heb gedaan.Tibe is opgegroeid op de boerderij van mijn ouders en woont daar nog steeds. Tegenwoordig beoefen ik samen met Tibe elke zaterdagmorgen de sport Flyball op de Kynologenclub, en hier beleven we samen erg veel plezier aan! Sinds april 2011 woont Dago bij ons, Dago is een Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Met hem hebben we inmiddels ook al verschillende cursussen gedaan ( speuren, clickertraining, G & G voor de sport, en we zijn nu jachttraining met hem aan het doen). Verder gaat hij nu hij volwassen is ook regelmatig met mij in de uitlaatservice mee. 

De opleiding tot Gediplomeerd Hondenuitlaatservice van de Martin Gaus Academy heb ik met succes afgerond. En tevens de opleiding Stervensbegeleiding en Rouwverwerking bij dieren van het Civas.

Omdat er continu weer nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van honden en kattengedrag en het welzijn van honden en katten, volg ik jaarlijks verschillende workshops, cursussen en lezingen om op de hoogte te blijven. En daarbij vind ik dit enorm fascinerend en het is een vakgebied waarop je nooit uitgeleerd raakt. Er zijn altijd weer nieuwe inzichten!