Over mij

 

Opgroeien tussen de beesten

Mijn naam is Hanneke Fleur en ik woon samen met mijn man Vincent en onze Nova Scotia Duck Tolling Retriever Jeb, kat Bram en overige beestenboel in een vrijstaand houten huis in Broek, in het buitengebied van Brummen. Al vanaf mijn geboorte ben ik met en tussen de dieren opgegroeid bij mijn ouders op de boerderij: konijnen, koeien, varkens, kippen, honden, katten, vogels, pony's, geiten… Altijd was ik druk met het verzorgen van mijn konijnen, het opvoeden en grootbrengen van kittens en jonge vogels en al op jonge leeftijd begon ik met ponyrijden. Op de fiets ging ik de buurt af op zoek naar verzorgpony's. De liefde voor dieren en de interesse in hun gedrag heb ik dus al heel vroeg ontwikkeld.

Professionele dierenliefde

Het was voor mij dan ook een logische stap dat ik na mijn middelbare school heb gekozen voor de opleiding Dierverzorging aan het Groenhorst College in Barneveld. In deze brede studie in de  dierverzorging, heb ik me na een paar jaar gespecialiseerd door te kiezen voor de veterinaire richting. Na verschillende stages in onder andere dierenasielen, pensions en dierenwinkels ben ik na het afronden van mijn opleiding in een dierenartsenpraktijk gaan werken als paraveterinair dierenartsassistente. In de 10 jaren die volgden heb ik met veel plezier in verschillende grote, kleine en gespecialiseerde praktijken gewerkt. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met het geven van intensieve zorg aan zowel grote als kleine huisdieren, en het geven van advies aan diereigenaren over een goede verzorging en gedrag van hun huisdier. Natuurlijk assisteerde ik ook de dierenarts tijdens spreekuren en bij operaties.

Buiten zijn

Van het buiten samenzijn met onze hond kan ik erg genieten, we gaan dan ook graag op vakantie naar gebieden als Schotland, Ierland en Zweden. Natuurlijk gaat onze hond dan mee! Verder ga ik in mijn vrije tijd graag het liefste 's ochtends vroeg het bos in om wild te observeren en vast te leggen met mijn fotocamera. De ochtend wanneer de rest van de wereld nog slaapt vind ik het mooiste moment van de dag.

Communiceren

Het klinkt vanzelfsprekend, maar communicatie met u als eigenaar vind ik erg belangrijk. Daarom voeren we altijd een intake gesprek waarin we oa kijken naar u wensen, en kijken we wat mogelijk is. En verder vind er altijd een terugkoppeling vanuit mij plaats na iedere uitlaatbeurt of verzorging van u huisdier.

Je bent nooit uitgeleerd

In de loop van de tijd heb ik me verder bijgeschoold door het volgen van verschillende cursussen via het Cursuscentrum Dierverzorging in Barneveld. Ik heb onder andere de volgende cursussen gevolgd: Ethologie voor honden, TTouch hond , Professionele Gebitsreiniging in de Praktijk, Ethologie kat, Emoties bij katten met succes gevolgd.

Verder heb ik de opleiding tot Gediplomeerd Hondenuitlaatservice aan de Martin Gaus Academie gevolgd en met succes afgerond. En tevens heb ik de opleiding Stervensbegeleiding en Rouwverwerking bij dieren en de opleiding tot rouwcounselor bij het Civas met succes afgerond. In april 2022 heb ik de opleiding Uitvaartondernemer voor Dieren, nieuw in Nederland, aan de Tinley Academie met succes afgerond. 

Sinds april 2011 woont Dago bij ons, Dago is een Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Met hem hebben we verschillende cursussen gedaan ( speuren, clickertraining, G & G voor de sport en jachttraining). Verder gaat hij iedere week regelmatig met mij in de uitlaatservice mee. Helaas hebben we tot ons grote verdriet op 9 april 2022 afscheid moeten nemen van onze lieve hond Dago.+ We missen hem enorm, maar koesteren 11 prachtige jaren aan herinneringen en avonturen die we samen met hem mochten beleven. Niet eerder heb ik zelf zo'n intens rouwproces ondergaan, en er gaat nog steeds geen dag  voorbij dat we niet aan onze lieve Dago denken, en hij zit voor altijd in ons hart en zal altijd deel uit blijven maken van ons leven. Tot onze grote vreugde hebben we vanaf 17 februari dit jaar weer een Nova Scotia Duck Tolling Retriever Jeb in ons leven en ons huis mogen verwelkomen. Wat zijn we blij met hem, want een leven zonder hond, dat is voor ons geen leven.

Omdat er continu weer nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van honden en kattengedrag en het welzijn van honden en katten, volg ik jaarlijks verschillende workshops, cursussen en lezingen om op de hoogte te blijven. Daarnaast zorg ik dat ik op de hoogte blijf van de meest actuele inzichten door regelmatig vakliteratuur te lezen.  En daarbij vind ik dit enorm fascinerend en het is een vakgebied waarop je nooit uitgeleerd raakt. Er zijn altijd weer nieuwe inzichten!